Uniforma George Washingtona

Tento modrý vlněný kabát je součástí obleku vyrobeného pro George Washingtona v roce 1789. Má límec ze žlutohnědé vlny, manžety a klopy a podšívku; na každé klopě, stejně jako na každé manžetě, je řada žlutých kovových knoflíků.

Vesta a kalhoty jsou z hladké vlny se zlacenými knoflíky.

Tato uniforma sestávající z kabátu, vesty a kalhot ke kolenům byla původně darována Kolumbijskému institutu; v roce 1841 byla převedena do Národního ústavu a umístěna v Patentovém úřadu. Do Smithsonianu se dostal v roce 1883 ze sbírky patentového úřadu a byl vystaven téměř nepřetržitě. (V letech 1942 až 1944, během druhé světové války, institut Smithsonian sbalil mnoho svých cenných artefaktů, včetně této uniformy, a poslal je do Shenandoah Valley k úschově.)

Tuto uniformu nosil George Washington od roku 1789 až do své smrti v roce 1799; kalhoty a vesta, pocházejí z revolučního období.

Washington během tohoto období často pózoval na portrétech života a často byl zobrazován v této uniformě. Příkladem je akvarelový portrét na slonovině namalovaný Johnem Ramagem v roce 1789; je to první známé zobrazení této uniformy na portrétu Washingtona.

V prosinci 1798 byl Washington viděn v této uniformě, když navštívil Philadelphii ve službě provizorní armády. Podobnou uniformu nosil, když byl kontinentálním kongresem pověřen vrchním velitelem kontinentální armády.

Není známo, že by se zachovala nějaká z jeho uniforem z období revoluční války.

Když byl George Washington pobočníkem generála Edwarda Braddocka, věnoval zvláštní pozornost způsobu, jakým si britský generál udržoval svou hodnost a jméno. Washington věřil, že aby mohl velet efektivně, musí důstojník vyjádřit charakter a vedení prostřednictvím vzhledu i jednání. Jako vůdce kontinentální armády chtěl Washington, aby se tyto jednotky prezentovaly jako profesionální vojenská organizace a vhodná uniforma byla jedním ze způsobů, jak ukázat jednotnou frontu. Na památku pozornosti Washingtonu k detailu zůstaly modré a hnědé barvy akceptovaným vzorem uniforem americké armády až do začátku občanské války.

https://www.si.edu/object/george-washingtons-uniform%3Anmah_434863
Uniform, worn by George Washington. AF*16148M, AF*16149, AF*16150.
Zobrazení: 0