Architekti obecně

Se svým architektonickým studiem pracuje na několika projektech zároveň, aktuálně se chystá k otevření „koncertní“ vestavbu karlovarských Císařských lázní. Studenty na ČVUT učí experimentovat a stavět se kreativně k problémům, které ještě ani neexistují. Města vnímá hlavně nosem a o Litomyšli, na kterémžto zámeckém návrší pracoval – pro leckoho kontroverzně – s laminátem, mluví jako o zázraku. Hostem Ondřeje Cihláře byl ve Vizitce architekt roku 2018 Petr Hájek.

Architekturu studoval na ČVUT i na AVU. Dva různé přístupy ke stejné věci, dva skvělí školitelé Alena Šrámková a Emil Přikryl. Zatímco na první jmenované škole získal Petr Hájek znalosti týkající se konstrukcí, na AVU se dozvěděl spoustu zajímavostí o umění 20. století; podle jeho mínění ideální kombinace.

https://vltava.rozhlas.cz/jesitnost-stranou-architektura-neni-soukroma-zalezitost-rika-petr-hajek-pri-8985825

Poslouchal jsem, nesouhlasím v tom, že se více využívají architekti jen tak, z lidské uvědomělosti, lidé mají více peněz atd. tedy od toho se odvíjí i to další podstatné. Také to považuji za módní záležitost a jakýsi projev měšťáctví…v důsledku je to dobře. Tedy myslím, že je to trochu jinak, než pan Hájek říká…

Zobrazení: 0