Betty Ong

Dnes to asi nejde jinak…

Letuška Betty Ong byla první osobou, která informovala úřady o útoku

Harry Ong, brother of Betty Ong, who was a flight attendant on Flight 11 on September 11, 2001, holds a portrait of his sister, Betty Ong, at his home on Tuesday, September 6, 2011 in San Francisco, Calif. Ong was a flight attendant on Flight 11 on 9/11 2001 and she was the first one to call out by phone to report they’d been hijacked. (Photo By Lea Suzuki/The San Francisco Chronicle via Getty Images)

Dnes již historický telefonát Betty Ongové nabízí jeden z nejjasnějších obrázků chaosu na jednom z unesených letadel, který máme, a také příklad statečnosti lidí na palubě.

Ong byla letuškou letu American Airlines 11, prvního ze čtyř unesených letadel, které havarovalo. Ong, skrytý v zadní části letadla, byl první osobou, která vnějšímu světu řekla o teroristickém spiknutí.

Ong ze zadního telefonu zavolala specialistovi na rezervace American Airlines a pak klidně vysvětlila, že dva její kolegové byli pobodáni.

Ongová poskytla úředníkům neocenitelné informace o identitě teroristů – včetně čísel jejich sedadel – své spojce. Po zbytek letu Ong informovala nouzové operační středisko American Airlines o situaci.

Ke ztrátě komunikace došlo v 8:46, kdy se letadlo srazilo se severní věží Světového obchodního centra…

https://www.nbcnews.com/news/asian-america/pain-never-ebbs-family-betty-ong-flight-attendant-made-first-911-alert-rcna1972
https://www.ranker.com/list/inspiring-stories-of-september-11/emily-mast?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=#google_vignette
Zobrazení: 1