Clint

Tenhle pán měl včera narozeniny…

Narodil se 31. května 1930 v San Francisku v rodině knihkupce. S příchodem velké hospodářské krize byl ale jeho otec, aby uživil rodinu, nucen hledat zaměstnání v různých kalifornských městech, takže celá jeho rodina, manželka Ruth, syn Clint a dcera Jean, cestovala s ním. Když se později usadili, absolvoval Oakland Technical High School. Po ukončení studia, v roce 1948, se živil mj. jako pastevec, dřevorubec v Oregonu, topič v ocelárně a dodavatel pro benzínové čerpací stanice a hrál na klavír v různých amerických barech a kavárnách. V roce 1949 narukoval do armády jako plavecký instruktor ve Fort Ordu. Po návratu z vojenské služby studoval obchodní školu v City College v Los Angeles, USA.

American actor Clint Eastwood sits on horseback, aiming his shotgun in a still from the film, ‚Paint Your Wagon,‘ directed by Joshua Logan, 1969. (Photo by Paramount Pictures/Courtesy of Getty Images)

Americký herec Clint Eastwood sedí na koni a míří svou brokovnicí na statickém snímku z filmu „Paint Your Wagon“ režírovaném Joshuou Loganem, 1969. (Foto Paramount Pictures/Courtesy of Getty Images)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Clint_Eastwood
Zobrazení: 5