Svatý grál

Co je správné: Ačkoli se legenda o králi Artušovi hraje v Monty Python a Svatém grálu pro smích, je toho mnoho, co si společnost o tomto časovém období vyjasní. Středověk byl dobou nekontrolovatelných nemocí, špíny a ohromujících úmrtností. Svatý grál to odráží ve scénách s oběťmi moru, které se vozí mrtvoly po ulicích na vozech a rolníky válející se ve špíně. Kráva katapultovaná přes pevnostní zeď je také založena ve skutečnosti; v některých starověkých spletích se jako biologické zbraně používaly fekální hmoty, těla nakažená morem a mrtvoly zvířat.

Pověry také přesně ukazují, jak primitivní věda byla a jak velmi pověra ovlivňovala masy, zvláště během sekvence, kdy se vesničané, kteří obvinili ženu z toho, že je čarodějnice, rozhodli, že jediný způsob, jak zjistit, zda je skutečně čarodějnice, je vidět, jestli váží stejně jako kachna…

Netřeba dodávat, že dějové body jsou pravidelně přeháněny kvůli komediálnímu efektu – nebo kvůli omezení rozpočtu. V jednom příkladu si produkce nemohla dovolit skutečné koně, a tak byly k napodobení zvuku jejich cvalu použity kokosové ořechy-i já to zkoušel, a funguje to!

https://www.ranker.com/list/most-accurate-medieval-movies/michelle-nati?ref=collections_btm&l=3280174&collectionId=2108
Zobrazení: 5