Účesy v Egyptě

Anti-přepychové zákony v Egyptě zakazovaly zotročeným lidem, služebníkům a nekrálovským příslušníkům nosit vypracované účesy a paruky, které dokládaly vysoké postavení. Ve Staré říši si muži i ženy z nižších a středních vrstev holili hlavy nebo nosili krátké účesy. Bubikopfy byly mezi elitou běžné, i když délky se lišily. Styly se v Nové říši staly kreativnějšími, s kadeřemi, žebříčkovými střihy, copánky a…Ženy měly delší vlasy. Muži i ženy měli většinou konečky vlasů střižené rovně napříč.

Tripartitní střihy lze dosáhnout skutečnými vlasy nebo parukami. U tripartitního střihu padaly dvě dlouhé části vlasů na ramena, zatímco vlasy přes čelo tvořily ofinu. Tento typ účesu lze vidět v pohřebních maskách a sochách různých typů. Tripartitní střih byl však běžnější u žen, protože tento styl směli nosit pouze posvátní muži.

Děti v Egyptě nosily výrazné účesy. Muži měli na jedné straně vyholené hlavy a na druhé dlouhé vlasy; ženy si nechaly jednu delší boční část, která sahala po ramena. Delší části vlasů mohly být spletené nebo zkroucené.

https://www.ranker.com/list/most-popular-hairstyles-throughout-history/melissa-sartore?ref=collections_btm&l=2810592&collectionId=2555
Zobrazení: 3