Dezinformace nebo prostá lidská blbost, asi obojí…

Svým způsobem mne pobavila následující zpráva, ta mne vede k závěrům, které mám již déle…a paradoxně je ten film o siru Nicolasi Wintonovi.

Minulý týden začala na sociálních sítích kolovat fotka z pražského hlavního nádraží s vlajkami s nacistickým hákovým křížem. Na kolejích stojí moderní vlaky a vyfocení lidé mají současné oblečení. Snímek tedy pochází ze současnosti.

Fotografii zveřejnila na svém facebooku například paní E. P. s komentářem, že nacistické vlajky tam jsou kvůli imigrantům, Ukrajincům. Svůj příspěvek doplnila ještě o povzdech: „Prezident mlčí, Fiala mlčí, my mlčíme…“

„Na hlavním nádraží jsme zajišťovali natáčení historického filmu z doby druhé světové války a vlajky byly součástí dekorace,“ potvrdila serveru iROZHLAS.cz Kristina Hejduková z produkční firmy Sirena Films.

Z natáčení jsou ostatně na internetu snadno dohledatelné i další snímky, které jasně zachycují filmový štáb mezi dobovými kulisami včetně historického vlaku.

Že vlajky byly pouze součástí filmových kulis, upozorňují hned pod facebookovým příspěvkem s fotografií i někteří diskutující. Autorka příspěvku ale na tato upozornění reaguje pouze dalšími slovními útoky vůči Ukrajincům.

Redakce ji proto napřímo oslovila s konkrétními důkazy, že jí šířený kontext není pravdivý. E. P. ale na zaslanou zprávu do vydání článku nereagovala.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/overovna-hlavni-nadrazi-praha-hakove-krize-ukrajina-hoax-film-nataceni-one-life_2211050500_pik

Lidi jsou fakt s prominutí i bez prominutí blbí…musí se s tím počítat.

Zobrazení: 0