H6K “Mavis”/H8K “Emily” vs PB4Y-1/2 Liberator/Privateer

Edward Young zkoumá tyto zřídka napsané o bojích, zkoumá agresivní a strategické taktiky používané americkým námořnictvem a japonským císařským námořnictvem a analyzuje technická vylepšení instalovaná během války.

PB4Y-1/2 Liberator/Privateer byl první čtyřmotorový pozemní bombardér amerického námořnictva, přizpůsobený a určený k boji s hrozbou ponorek v Atlantiku a k ochraně rozsáhlých oblastí Tichého oceánu. Dlouhý dolet, rychlost, výzbroj a pumový náklad PB4Y-1 umožnily tichomořským letkám amerického námořnictva přijmout agresivnější taktiku. PB4Y-1 a jeho následný PB4Y-2 se zapojily do nebezpečných bombardovacích misí proti japonským zařízením, námořních úderů a leteckých bojů.

Na druhé straně, se svou doktrínou prvního úderu proti nepřátelské flotile, japonské císařské námořnictvo uznalo zásadní význam námořního průzkumu, spoléhalo se na průzkumná letadla založená na letadlových lodích, plovákové letouny na lodích a pro námořní hlídky na dlouhé vzdálenosti. , létající čluny. Japonci pokračovali ve vývoji svých letadel po celou válku, což mimo jiné vyústilo v H6K „Mavis“ a H8K2 „Emily“, které navzdory tomu, že nikdy nedosáhly vítězství, byly spojeneckými piloty považovány za nejobtížnější japonský letoun. zničit.

Tento titul, obohacený o speciálně objednaná umělecká díla, včetně výzbroje a pohledů z kokpitu, bitevních scén a technických schémat, podrobně analyzuje technické specifikace. Zahrnutím výpovědí z první ruky poskytuje odborník na letectví Edward Young podrobný popis těchto jednostranných, ale dramatických a agresivních bojů.

Publikováno 16. února 2023

Formát Paperback

Vydání 1

Rozsah 80

ISBN 9781472852502

Imprint Osprey Publishing

Ilustrace Barevné umělecké desky a mapy; černobílé i barevné fotografie a ilustrace.

Rozměry 248 x 184 mm

Souboj série

Krátký kód DUE 126

Vydavatel Bloomsbury Publishing

https://ospreypublishing.com/uk/h6k-mavish8k-emily-vs-pb4y12-liberatorprivateer-9781472852502/
Zobrazení: 0