Jeden komentář

  1. Originální nástěnná malba zobrazující „Svatou Javelinu“ se objevila na domě v Kyjevě
    V Kyjevě se objevila originální nástěnná malba zobrazující světce s oštěpem. Nástěnná malba byla vytvořena na domě v okrese Solomensky. Umělecký objekt Javelin Holidays se stal součástí Mural Alley na ulici Aviakonstruktor Antonov.
    Na sociálních sítích to oznámil poslanec kyjevské městské rady Andrey Andreev.
    Vysvětlil, že nástěnnou malbu objednal autor „memu“ o Saint Javelin, Kanaďan Christian Boris.
    „Jsem vděčný týmu a zakladateli kanadsko-ukrajinské značky Saint Javelin Christianu Borisovi, který si nástěnnou malbu objednal.
    Stručná historie značky: Kanaďan s ukrajinskými kořeny, Christian Boris, vytvořil pár týdnů před válkou mem „Saint Jewelina“ a začal prodávat samolepky s tímto obrázkem v Kanadě a Spojených státech, aby veškerý výtěžek poslal na charitativní pomoc Ukrajině. Měsíc po začátku války se vybralo více než 1 milion dolarů. Nyní tato částka přesáhla 2 miliony. Značka již darovala finanční prostředky na Help Us Help, 2402 a nedávno se spojila s ukrajinským Světovým kongresem na nákup ochranných prostředků pro armádu,“ řekl Andreev.
    Nástěnné malby vytvořila kreativní skupina Kailas-V: muralisté Yana Volk a Andrey Palval.
    https://gazeta.ua/ru/articles/culture/_na-dome-v-kieve-poyavilsya-originalnyj-mural-s-izobrazheniem-svyatoj-dzhaveliny/1090294

Komentáře jsou vypnuty.