Brotherhood of the Flying Coffin

The Glider Pilots of World War II

Scott McGaugh (Author)

První velká historie amerických pilotů kluzáků, zapomenutých hrdinů druhé světové války, od autora bestsellerů New York Times Scotta McGaugha. Příběh o žádných zbraních, motorech a druhých šancích.

Tato kniha destiluje válku jednotlivým mladým mužům šplhajícím do bezbranných kluzáků vyrobených z překližky, připraveným důvěřovat vlečným letadlům, které je dostanou na nepřátelské území jediným kabelem omotaným telefonním drátem. Bratrstvo létající rakve na základě jejich zpráv po akci, deníků, ústní historie, fotografií a dopisů domů odhaluje každou děsivou minutu jejich misí.

Všichni byli dobrovolníci pro specializovanou službu, o níž jejich vlastní vláda předpokládala, že bude mít 50procentní míru obětí. Žádný nezakolísal. V každé velké evropské invazi války vedli cestu. Se svými kluzáky přistáli před vojáky, kteří zaútočili na pláž Omaha, a někdy i míle před výsadkáři mířícími na druhou stranu řeky Rýn v samotném Německu. Odtud museli držet své pozice. Doručovali lékařské týmy, zásoby a benzín vojákům obklíčeným v bitvě v Ardenách, dokonce i před slavným Pattonovým zásobovacím konvojem. Tito dobrovolní piloti kluzáků hráli klíčovou roli při osvobození Západu od tyranie ode dne, kdy spojenci napadli okupovanou Evropu, až do dne, kdy se Německo konečně vzdalo. Přesto je příběh těchto anonymních hrdinů prakticky neznámý. Zde je jejich příběh vyprávěn naplno – příběh, který ztělesňuje odvahu, obětavost a obětavost.

https://ospreypublishing.com/uk/brotherhood-of-the-flying-coffin-9781472852946/
Zobrazení: 0