Kanakurayama Okayama City, prefektura Okayama

Neznámý svět…

Konec raného do začátku období středního Kofunu (poslední část, čtvrté století)

Skupina Haniwa mezi mohylou a prvkem shimajō.Na sever od pozemního mostu se předpokládá, že 10 nebo více haniw ve tvaru plotu a haniwa ve tvaru ohrady a ve tvaru domu bylo umístěno koncentrovaně.

Haniwa ve tvaru domu s vyobrazením tekoucího vodního systému, in situ Přestože byla obnovena v roztroušeném stavu, předpokládá se, že byla původně umístěna v haniwě ve tvaru uzavřeného prostoru.

Dlažba západního svahu a pozemního mostu Dlažba zde využívala k tomu zpracované horninové podloží. Na jižní straně pozemního mostu nebyly zjištěny žádné haniwa.

Mohyla hrobky Kanakurayama Mohyla ve tvaru klíčové dírky postavená ve třech patrech o celkové délce přibližně 160 m, s kulatou částí o průměru asi 110 m a výšce 15 m. Tsukuridashi (čtvercová projekce) je připojena k západní straně mohyly a na východní straně je rys shimajō („ve tvaru ostrova“). Mezi pravoúhlou přední a kulatou částí je jednoúrovňový rozdíl ve výšce a základnu mohyly obklopuje nízká terasovitá vrstva.

https://archaeology.jp/remains/kanakurayama/

Hrobka Kanakurayama a místa v jejím okolí Převzato z Hakkutsu sareta Nihon rettō 2019 [Výkopy na japonském souostroví, 2019] (Bunkachō [Agentura pro kulturní záležitosti], ed., Kyodo News, 2019).

Zobrazení: 0