Epické bitvy…

To bych tedy od Japonců nečekal…

Toto klasické japonské dílo z 19. století, známé v celém uměleckém světě jako „prdový svitek“, zobrazuje válečníky trénující na „prdní bitvu“ neboli He-Gassen. Svitek zobrazuje válečníky, kteří trénují svá těla, aby uvolnili mocná oblaka plynu, která by mohla vyvrátit stromy a poslat kočky střílející přes místnost. Válečníci se dokonce naučili, jak zachycovat svůj plyn do pytlů, aby je později uvolnili, a terorizovali protivníky novou formou biologického obléhání. Je to tak, přidejte si prd na seznam málo známých samurajských tradic.

Zatímco epické obrázky ukazují muže a ženy prdící svou cestu k bitevní slávě, svitek pravděpodobně nezobrazuje skutečné bitvy. Místo toho prdy sloužily jako metafora, s největší pravděpodobností pro příchod obyvatel Západu do Japonska. Jiná teorie tvrdí, že prdy představují úpadek samurajů. Zatímco se Japonci vyrovnávali se zvyšujícím se vnějším tlakem a dohadovali se o ztrátě tradičních způsobů, jeden umělec se rozhodl tento boj připomenout v podobě He-Gassena, epické bitvy o prd, která se zapsala jako jedno z nejpodivnějších uměleckých děl historie.

https://www.ranker.com/list/japanese-fart-scroll/genevieve-carlton?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20230902&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342
Zobrazení: 0