Jde o pásy a barevnost…prostě opotřebení

Ten následný popis tady nehraje žádnou roli, jde mi o zcela něco jiného. I když to, co je k tomu napsáno, je také zajímavé. Jen to dokazuje, že každý může na fotce vidět něco jiného…

Sherman Ic Firefly (17 pdr. gun) z eskadry ‚B‘ eskadry East Riding Yeomanry, 33. obrněné brigády, se zastavil na čerpací stanici Esso na ‚Wilhelmina-Square‘, říjen 1944, Den Bosch, Noord – Provincie Brabant, Nizozemsko.

Pan Jo Van der Sande, rodák z Den Bosch (je Hertogenbosch) a jeho dcery Toos (4 roky) a Coletta (5 let), využívají klid v bojích k útěku ze svého domova v krutém boji. Okres ‚Lombok‘ se svou rodinou. Hledají bezpečné útočiště v nyní osvobozeném centru města přes ‚Wilhelminaplein‘.

Britský armádní fotograf Peter Handford později vzpomínal, že byl zcela ohromen, když se náhle vedle tanku Sherman objevil muž (a jeho žena) se dvěma dcerami pod paží. Handford udělal jednu z nejneobvyklejších fotografií své kariéry. Po válce se setkal s rodinou van der Sande a také s Alanem Kingem, jedním z členů posádky tanku.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4638160172980405&set=a.637760161719848
Zobrazení: 0