Tajná kniha?

Jako jeden z nejmocnějších vůdců na světě řídí prezident Spojených států jaderný arzenál, největší světovou armádu a potenciálně kontroverzní tajné informace. Ale co je uvnitř prezidentské knihy tajemství? Existuje vůbec?

Prezident Obama potvrdil existenci „hlubokých tajemství“, když byl v úřadu, ale povaha těchto tajemství je zdrojem neustálých debat. Zastánci konspiračních teorií tvrdí, že existuje skutečná kniha předávaná prezidentem prezidentovi, která obsahuje kromě jiných tajemství pravdu o atentátu na JFK, mimozemském životě a přistání na Měsíci. Většina učenců a skeptiků však knihu odmítá jako vynález poháněný popkulturou s filmy jako National Treasure: Book of Secrets.

Zahájil to vše špionážní mistr a údajný člen tajné společnosti George Washington tradici předávání tajemství tak výbušných, že je mohl číst pouze prezident? Stráví všichni moderní prezidenti část svých prvních 100 dní učením se o tajných spiknutích CIA a skrytých zásobách zlata? Kolik toho víme o prezidentově knize tajemství?

Pokud kniha tajemství skutečně existuje, někteří tvrdí, že se může datovat až ke George Washingtonovi, prvnímu US. prezidentovi. Washingtonovi nebyla tajemství cizí. Během války za nezávislost generál provozoval špionážní síť známou jako Culper Spy Ring.

Po dobu pěti let špióni z Culper Ring poskytovali podrobné informace o aktivitě britských jednotek tím, že infiltrovali britské velitelství v New Yorku. Špioni používali kódová jména, jako 711 pro Washington, 745 pro Anglii a 727 pro New York, aby zakryli svou práci. Pokud George Washington skutečně zanechal svému nástupci Johnu Adamsovi knihu tajemství, možná první kapitola obsahovala informace o jeho špionážní síti…

https://www.ranker.com/list/the-presidential-book-of-secrets/genevieve-carlton?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=#google_vignette
Zobrazení: 0