„Klub 27“,

Poté, co jí lékař řekl, že by nedosáhla 24 let, pokud by pokračovala ve svém shovívavém životním stylu, byla Joplin hrdá, že mu dokázala, že se mýlí.

Navzdory trendu užívání psychedelik populární v 60. a 70. letech byl Joplinové primární neřestí alkohol. V polovině 60. let si však vyvinula závislost na heroinu. Její užívání se neustále zhoršovalo a do roku 1969 údajně užívala heroin v hodnotě přibližně 200 dolarů každý den. Poté, co někteří z jejích přátel zasáhli, se jí nakonec podařilo s tímto zlozvykem skoncovat, aby se později vrátila.

4. října 1970 měla nahrát vokály pro skladbu s názvem „Buried Alive in the Blues“, píseň, která se měla objevit na jejím nadcházejícím sólovém albu Pearl. Když nikdy nedorazila do nahrávacího studia, byla nakonec nalezena mrtvá ve svém hotelovém pokoji kvůli zjevnému předávkování heroinem.

Smrt Joplin ve věku 27 let z ní udělala členku „Klubu 27“, seznamu obsahujícího další umělce, kteří zemřeli ve stejném věku, včetně Jima Morrisona, Jimiho Hendrixe (který zemřel jen 16 dní po Joplin), Kurta Cobaina a dalších umělců. A také Amy Winehouse.

https://www.ranker.com/list/life-of-janis-joplin/erin-mccann?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=
Zobrazení: 0