Royal Navy Home Fleet 1939–41

The last line of defence at Scapa Flow

Angus Konstam (Author), Jim Laurier (Illustrator)Royal Navy Home Fleet 1939–41 cover

Toto je nová historie a analýza toho, jak nejdůležitější flotila Královského námořnictva fungovala a bojovala s německým námořnictvem v klíčových prvních letech druhé světové války, plná ilustrací.

V průběhu své historie byla nejmocnější flotila Královského námořnictva ta, která střežila domácí vody. V této knize námořní historik Angus Konstam zkoumá bojovou sílu, role a bitvy domácí flotily v klíčových prvních letech druhé světové války, kdy to byla nejmocnější britská bojová síla, kotvící v severní baště Scapa Flow. .

Vysvětluje složitou odpovědnost flotily, která je zároveň pověřena zabráněním silnému německému námořnictvu proniknout do Atlantiku; připravovat se napadnout jakoukoli invazní sílu napříč Lamanšským průlivem; a útočí na německé námořní operace v Severním moři. Akce domácí flotily zahrnovaly ztrátu HMS Hood, potopení Bismarcku a boj proti invazi do Norska, největší německé obojživelné operaci války.

Tato kniha plná úžasných nových uměleckých děl, 3D diagramů a map nabízí podrobný portrét domácí flotily během těchto nejdůležitějších let války, od schopností válečných lodí přes logistiku a shromažďování zpravodajských informací až po to, jak byla flotila organizována a jak a proč bojovala tak, jak bojovala.

Publikováno 28. března 2024

Formát Paperback

Vydání 1

Rozsah stran-80

ISBN 9781472861481

Imprint Osprey Publishing

Ilustrace Celoplošně ilustrováno minimálně 40 archivními fotografiemi a 15 stranami originálních barevných ilustrací

Rozměry 248 x 184 mm

Vydavatel Bloomsbury Publishing

https://www.ospreypublishing.com/uk/royal-navy-home-fleet-193941-9781472861481/
Zobrazení: 0