Arthur Conan Doyle

Sira Arthura Conana Doyla pravděpodobně znáte jako slavného autora, který vytvořil milovanou postavu Sherlocka Holmese. Ale ve skutečnosti, kdo byl Arthur Conan Doyle? Ano, vytvořil jednu z nejrozšířenějších postav na světě (a možná byl dokonce zodpovědný za vůbec první fandom), ale jeho talent a zájmy nespočívaly jen v psaní.

V různých obdobích svého života byl lékařem, ctižádostivým politikem a velkým fanouškem Tinker Bell. I když vytvořil jednu z nejracionálnějších fikčních postav všech dob, později se autor začal zajímat o okultismus, pravidelně pořádal seance s rodinou a přáteli. Existuje tolik zajímavých faktů o Arthuru Conanovi Doylovi, že je snadné ukázat, že je stejně legendární jako jeho slavný detektiv…

Navzdory tomu, že byl nadaný spisovatel a vytvořil jednu z nejznámějších a nejoblíbenějších postav všech dob, Doyle ve skutečnosti nestudoval psaní – alespoň ne v tradičním smyslu. Doyle se zapsal na lékařskou fakultu University of Edinburgh.

Během třetího roku na univerzitě přijal místo chirurga na velrybářské lodi. Po získání diplomu si otevřel vlastní praxi v Londýně, ale podnikání šlo pomalu, jak autor poznamenává ve své autobiografii: „Každé ráno jsem šel z ubytování na Montague Place, v deset přišel do své poradny a sedl si tam. do tří nebo čtyř, bez jediného zazvonění, které by narušilo můj klid.“ Dobře, že se místo opia nebo něčeho podobného začal věnovat beletrii.

https://www.ranker.com/list/arthur-conan-doyle-trivia-facts/tamar-altebarmakian?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20240522&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342&user_email=e7ef49fc2942929fc1cc3ae3033a12a5
Zobrazení: 2