Bonnie a Clyde zabiti

Asi nejslavnějšími psanci „éry veřejných nepřátel“ v Americe mezi lety 1931 a 1934 byli Bonnie Parker a Clyde Barrow, dva milenci, kteří se potulovali po Spojených státech a loupili za Velké hospodářské krize se svým gangem.

The cast of the 1967 film Bonnie and Clyde posing with guns. From left to right: actor Gene Hackman as Buck Barrow, actress Estelle Parsons as Blanche Barrow, actor Warren Beatty as Clyde Barrow, actress Faye Dunaway as Bonnie Parker, and actor Michael J. Pollard as C.W. Moss.

Bonnie potkala Clyda, když jí bylo 19 let a její tehdejší manžel, kterého si vzala v 16 letech, byl ve vězení za vraždu. Od roku 1932 se ona a Clyde spojili se svými členy Barrow Gangu a vyloupili banky v několika státech (ačkoli raději vykrádali menší obchody.) Během doby, kdy byli na útěku, gang zabil nejméně devět policistů a čtyři civilisty.

Byli známí celostátně; Zejména Bonnie si v tehdejším populárním tisku získala pověst vraha s kulometem a kouřícím doutníkem, zvláště poté, co byla zveřejněna fotografie, kterou policie našla v úkrytu, na níž je s doutníkem a pistolí.

Dvojice vytrhla některé členy svého gangu z texaského vězení tím, že na něj v roce 1934 zaútočila kulomety, což vyvolalo najímání bývalého texaského rangera Franka Hamera, aby je dostal. Vystopoval je do Louisiany a pár byl přepaden policií čekající v křoví, zemřeli v krupobití střelby; bylo na ně vypáleno více než 130 ran.

https://www.onthisday.com/photos/bonnie-and-clyde-killed?utm_source=email&utm_medium=newsletter
Zobrazení: 3