Ty vztahyhihi…

Vztah Hollywoodu ke Třetí říši před Pearl Harborem byl složitý. Filmoví producenti – zejména židovští – měli dostatek důvodů k tomu, aby neměli rádi nacisty, ale USA s nimi ještě nebyly ve válce a pro byznys nebylo nezbytně dobré pardonovat vládu velkého zahraničního trhu. Takže až na výjimky měl Hollywood koncem 30. let tendenci opatrně našlapovat.

Charles Chaplin skvěle parodoval vůdce Třetí říše ve Velkém diktátorovi, který vyšel v říjnu 1940. Tři loutky následovali Chaplina o devět měsíců později, nicméně v lednu téhož roku vydali svou vlastní rychlou parodii na Třetí říši, ačkoli Chaplinův film byl první.

V lednu 1940 Stooges vydali krátký film s názvem You Nazty Spy! ve kterém hrají tupé tipy, kteří jsou instalováni jako diktátoři země Moronica; obchodníci, kteří se povyšují, si myslí, že jsou dostatečně hloupí na to, aby se dali snadno ovládat.

Moe hraje vůdce podobného Hitlerovi, zatímco Curly hraje polního maršála Gallstonea (směs Goeringa a Mussoliniho) a Larry je ministr propagandy Pebble (spoof Goebbelse). Následují různé komické akce, které vyvrcholí tím, že diktátorské trio je sesazeno a sežráno lvy. V roce 1941 bylo pokračování s názvem I’ll Never Heil Again.

https://www.ranker.com/list/weird-but-true-old-hollywood-facts/gordon-cameron?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20240608&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342&user_email=e7ef49fc2942929fc1cc3ae3033a12a5
Zobrazení: 1