Mike Luckovich

Mám rád jeho obrázky. Skoro všechny. A co o něm píše wikipedia?

Michael Edward Luckovich (/ˈlʌkəvɪtʃ/ LUK-ə-vitch; narozený 28. ledna 1960) je liberální redakční karikaturista, který od roku 1989 pracuje pro The Atlanta Journal-Constitution. V roce 2005 se stal vítězem Reuben, National Cartoonists Society, což je nejvyšší ocenění pro karikaturistu roku, je také držitelem dvou Pulitzerových cen.

Luckovich se narodil v Seattlu, Washington, navštěvoval Bishop Kelly High School v Boise, Idaho, než přešel na Sheldon High School v Eugene, Oregon, a v roce 1982 promoval na University of Washington s titulem v oboru politologie. Když byl studentem na UW, byl „jedním ze dvou nežidovských členů ZBT frat“ na akademické půdě. Dva roky po promoci prodával karikatury na volné noze deníku Everett, Washington, zatímco pracoval jako prodavač pojištění.

Luckovich začal svou kariéru s The Greenville News (South Carolina) v roce 1984 a později se přestěhoval do New Orleans Times-Picayune. V roce 1989 začal svou kariéru v Atlanta Journal-Constitution, která pokračuje dodnes. V roce 2000 začal Luckovich se svým komiksem „SuperZeros“ o dvojici hloupých superhrdinů. Byl distribuován Tribune Media Service a trval rok.

V rozhovoru ze září 2001 Luckovich komentoval svůj styl kreslení a jak se změnil po teroristických útocích z 11. září:

Normálně se ve svých karikaturách snažím použít humor, abych překonal svůj názor. Po 11. září jste prostě nemohli používat humor. Tragédie byla tak obrovská, že jste nemohli být vtipní. Je to skoro jako byste museli vymýšlet karikatury pomocí jiné části vašeho mozku. Jen jsem se snažil přijít s obrázky, které vyjadřovaly emoce, které jsem cítil, a snažil jsem se soustředit na různé aspekty tragédie, které jsem považoval za důležité. Ve stejném rozhovoru Luckovich citoval Jeffa MacNellyho jako svého „největšího vzoru redakčního karikaturistu“ a Morta Druckera jako svého „prvního hrdinu“.

https://www.facebook.com/photo?fbid=594711598666939&set=a.305833804221388
https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Luckovich
Zobrazení: 0