Zase…

Tento stav jsme zažili, tedy my ne, ale naši předkové za Protektorátu i před Druhou válkou. A, že jaksi Ukrajina bojuje z nás a demokracii, to jsme už raději zapomněli. Nějak to přece dopadne. Hlavní je teplíčko, trocha smradu přece neva…

Konečně se český premiér postavil manipulované „ulici“ a odvážil se pojmenovat organizátory sobotní demonstrace na Václavském náměstí a kampaně „Česko na 1. místě“. Označil je zcela správně za „síly, které jsou prorusky orientované“. Řada vylekaných politiků a komentátorů, včetně jeho spolustraníků a ministrů jeho kabinetu, mu to vyčetla.

Že prý je třeba vnímat obavy lidí ze zhoršujících se hospodářských výhledů, inflace a skokového nárůstu cen energií. Vnímat ano, mluvit k nim a rozptylovat jejich obavy, ale mlčet k podvracení západního zakotvení a strategických spojeneckých závazků České republiky premiér Petr Fiala a demokratičtí politici jednoduše nesmí.

I jistý Heydrich byl velkou částí českého dělnictva a úřednictva ve své době coby říšský protektor docela oblíben, protože zavedl placené kolektivní dovolené a ozdravné pobyty, stejně jako zvýšené příděly potravin, cigaret a spotřebního zboží.

Zobrazení: 1