Sean

V jihovýchodní Asii byly údajně objeveny ostatky válečného fotografa ve Vietnamu Seana Flynna, syna hollywoodského velikána Errola Flynna. Od jeho zmizení uplynulo více než 40 let.

V roce 1970 byl 28letý Flynn pracoval pro časopis Time, když byl zajat partyzány Rudých Khmerů. Už ho nikdy nikdo neviděl. Během desetiletí rodina a přátelé hledali jeho ostatky, ale přišli s prázdnýma rukama. Nyní, na základě tipu od vesničana, který říká, že viděl popravu muže s Flynnovým popisem, objevili vědci v Kambodži hromadný hrob s čelistní kostí, ostatky jsou někoho, kdo měl západní zubní práci.

Ale ne všichni jsou zatím tak spokojení. Během války zemřelo nebo zmizelo celkem 37 novinářů, z nichž 12 bylo známo, že byli ve stejné oblasti jako Flynn.

„Dokud nebude pozitivní důkaz, může to být kdokoli z 12 lidí. Obávám se, že je tam 12 našich kamarádů. Pro nás jsou všichni důležití,“ řekl Tim Page, kolega z vietnamské války fotograf a Flynnův blízký přítel, který po jeho ostatcích hledal desítky let.

Ti, kteří ho znali, říkali, že Flynn byl odvážný ďábel, stejně jako jeho otec. Nejprve se po jeho boku snažil proniknout do showbyznysu, ale rychle ho to nudilo a stal se v Africe velkým lovcem zvěře. Pak vzal kameru a zamířil do Vietnamu, aby informoval o válce, aby byl zachycen v nejlepších letech. Jeho zmizení zůstalo dodnes záhadou.

Sean Flynn v jižním Vietnamu v roce 1968. Foto: AP
Zobrazení: 0