Crécy

Battle of Five Kings

Michael Livingston (Author)Bernard Cornwell (Foreword)

„Stejně jako Crécy samotná je tato kniha triumfem a příběh, který vypráví, dává starému příběhu nový život.“ BERNARD CORNWELL, autor bestsellerů série Poslední království

Přelomová nová studie bitvy u Crécy, ve které přesile Angličané pod vedením krále Edwarda III. vyhráli rozhodující vítězství nad Francouzi a změnili průběh stoleté války.

Bitva u Crécy v roce 1346 je jedním z nejznámějších vojenských střetnutí v historii. Důsledky této bitvy byly pociťovány po stovky let a činy těch, kteří bojovali, dosáhly stavu legendy. Špičkový výzkum však ukázal, že téměř vše, co bylo o této dramatické události napsáno, může být špatně.

V této nové studii Michael Livingston odhaluje, jak moderní učenci použili archivované rukopisy, satelitní technologie a tradiční práci v terénu, aby pomohli odhalit to, co bylo pravděpodobně největším tajemstvím bitvy: umístění nyní tichých polí, kde zahynulo tolik tisíc lidí.

Crécy: Battle of Five Kings je příběhem minulosti i současnosti. Je to nová historie jedné z nejdůležitějších bitev středověku: působivé vyprávění o bitvě u Crécy, které stále dodržuje nejvyšší vědecká měřítka ve svých detailech. Je to také práce, která zahrnuje nejmodernější odhalení a osobní příběh o tom, jak byly tyto objevy učiněny.

Publikováno 9. června 2022

Formát Hardback

Vydání 1

Rozsah 304

ISBN 9781472847058

Imprint Osprey Publishing

Ilustrace Obsahuje 16 stran plnobarevných desek.

Rozměry 234 x 153 mm

Série General Military

Krátký kód GNM

Vydavatel Bloomsbury Publishing

https://ospreypublishing.com/uk/cr%C3%A9cy-9781472847058/
Zobrazení: 0