Mladí jestřábi v Rusku

Příslušníci ruské elity jsou čím dál více znepokojeni výzvami zakladatele žoldácké Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina vrátit se k metodám „okamžitých Stalinových represí“. Začínají se obávat nejen o své majetky, ale i o životy své a svých blízkých. Prigožin totiž navrhl zakročit proti bohatým Rusům, kteří podle něj nedostatečně podporují válku na Ukrajině. Informuje o tom s odkazem na své nejmenované zdroje z bezprostředního okolí Kremlu agentura Bloomberg.

Rétorika Kremlu v posledních měsících vykresluje konflikt na Ukrajině jako osudový střet mezi Ruskem a Západem. Bývalý prezident a premiér Dmitrij Medveděv hovoří o tom, že Moskva bojuje proti „hrstce nacistů-narkomanů, proti jimi oklamanému národu a velkému množství psů ze západních psinců“.

Ruský prezident Vladimir Putin nepoužívá až takové výrazy, ale zároveň neustále opakuje, že Západ si přeje odstranění Ruska z geopolitické mapy. A proto mu nezbývalo nic jiného než vpád na Ukrajinu.

To našinec ani nemůže komentovat…pořád nás přesvědčují, že jsou jiná civilizace, úplně jiná.

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/mlad%C3%AD-vl%C4%8D%C3%A1ci-tla%C4%8D%C3%AD-na-putina-aby-pou%C5%BEil-stalinovy-metody-cht%C4%9Bj%C3%AD-odchod-jeho-star%C3%BDch-souputn%C3%ADk%C5%AF/ar-AA13WVPm?li=BBOoSYl
https://archiv.hn.cz/c1-67136540-bdquo-mladi-vlcaci-ldquo-tlaci-na-putina-aby-pouzil-stalinovy-metody-chteji-odchod-jeho-starych-souputniku
Zobrazení: 0