Spolupráce

Tzv. normální, respektive prostí sekáčci s tím neměli a nemají asi problém…

V pátek 29. prosince 1944 se německá Führer Begleit-Brigade ráno shromáždila na jižním okraji lesa u Chenogne k protiútoku na Sibret. Ale jednotky německého plukovníka Otto Remera ještě neopustily les, když je přivítaly těžkým ostřelováním prapory polního dělostřelectva, které postupovaly, aby odrazily tento očekávaný německý útok. Boční palba z Villeroux na východě, kterou Američané dobyli po urputném boji 28. prosince 1944, způsobila mezi Němci mnoho obětí.

Les na jihovýchod od Chenogne několikrát změnil majitele. Jedno z děl Führer Begleit Brigade během bitvy vyřadilo několik amerických tanků, ale posádka německého děla byla nakonec přemožena, i když bránila svá děla jako pěšáci v boji proti muži. Tank Sherman jejich dělo přejel. K večeru plukovník Otto Remer oznámil, že Führer Begleit Brigade je příliš slabá na to, aby provedla další útok na Sibret. Po ztrátě Sibretu a pokusech o jeho zpětné dobytí německý generál Hasso von Manteuffel i von Lüttwitz viděli, že šance na obnovení obklíčení Bastogne se nyní zmenšila.

Obrázek: Německý zajatec pomáhá vojákům divize Třetí americké armády přepravit zraněného německého vojáka. Obrázek od americké armády.

https://www.facebook.com/photo?fbid=535754428585977&set=a.409370684557686
Zobrazení: 0