Seznamte se s holičem ze 14. století, který inspiroval Sweeneyho Todda

HANNAHOKTOBER 6, 2022

Démonický holič z Fleet Street se stal jednou z nejděsivějších postav popkultury, ale co když jsou všechny fámy pravdivé? Zatímco Sweeney Todd poprvé vstoupil do populární představivosti v sérii viktoriánské literatury The String Of Pearls, muž s břitvou mohl být inspirován skutečnou osobou, která žila mnohem dříve.

Sweeney Todd, jak je známý a obávaný, je fiktivní holič, který žil v Londýně během 19. století. Ve snaze zvýšit své zisky a zbavit se několika místních obyvatel, postava podřízla místním hrdla a použila jejich maso k výrobě masových koláčů. Doposud to bylo tak hrozné. Skutečný „Sweeney Todd“ by však mohl být ještě horší, když se oprostil od turistů, aby pomohl vyvážit jeho podnikání v pečení.

Abychom se dostali k jádru věci, musíme se vrátit do Francie 14. století a projít se ulicemi Paříže. Uprostřed rušné tepny poblíž Notre Dame podnikal místní pekař dobré obchody a připravoval také řadu masových koláčů, které přitahovaly davy na míle daleko. Kupodivu pekárna, ve které tyto koláče vznikaly, se nacházela hned vedle holiče, jehož majitel byl spojen s řadou podivných místních zmizení.

Co bylo nejasné, se však brzy ukázalo, protože policie byla přitažena blíže k místu činu. Policisté přitáhli do holičství toulavým psem a zjistili, že majitelem holičství je muž, kterého již znali, když utekl ze své ženy a z domova. Toulavý pes venku byl vlastní pohřešovaný muž, přitahován do oblasti vůní svého dávno ztraceného pána. Poté, co policisté prohledali oblast po muži, zjistili, že narazili na mnohem více, než očekávali, a odkryli hromady lidských kostí a ostatků pod holičskými a pekařskými obchody.

Policie vzala věci do svých rukou a zjistila, že holič a pekař skutečně spolu obchodují a servírují sbírku masových koláčů „z místních zdrojů“. Dvojice pracovala 3 roky, než je našla policie, a likvidovala turisty a zbloudilé tuláky po ulicích.

Poté, co byli shledáni vinnými, oba muži byli popraveni, upáleni na hranici za mnoho zločinů. Ve skutečnosti byla tato oblast tak zachvácena zločinem, že mnoho místních obchodů a budov bylo také spáleno, aby byly obnoveny do své současné slávy v polovině 19. století. Dnes budova vypadá jako něco trochu jiného, a i když stále můžete toto místo navštívit, dnes je tam garáž motocyklů pařížské policie…

Zobrazení: 0