Hindeburg

Počet přeživších katastrofy v Hindenburgu daleko převyšoval počet obětí.

Každý, kdo viděl grafické zpravodajské video, kde se Hindenburg řítí k zemi v plamenech, může být ohromen, když ví, že z 97 cestujících a posádky na palubě jich 62 přežilo. Mezi 36 úmrtími katastrofy bylo 13 cestujících, 22 členů posádky a jeden pracovník na zemi. Mnoho přeživších vyskočilo z oken zepelinu a uteklo, jak nejrychleji mohlo.

Díky ikonickým filmovým záběrům a emotivnímu vyprávění očitého svědka rozhlasového reportéra Herberta Morrisona (který pronesl slavná slova „Ach, lidstvo!“) je neštěstí Hindenburgu nejslavnější nehodou vzducholodě v historii. K nejsmrtelnějšímu incidentu však došlo, když se vzducholoď amerického námořnictva USS Akron s heliem zřítila u pobřeží New Jersey v prudké bouři 4. dubna 1933. Zahynulo 73 mužů a jen tři přežili. Smrtelnější byla také havárie britské vojenské vzducholodě R101 v roce 1930, která si vyžádala 48 obětí.

https://www.history.com/news/the-hindenburg-disaster-9-surprising-facts
https://edition.cnn.com/2019/11/16/us/hindenburg-last-survivor-dies-trnd/index.html
(Original Caption) Zep survivors show blast horror! Stunned by their narrow escape from death and showing the horror of the sudden blast which destroyed the giant dirigible Hindenburg, these survivors are rushed to a first aid station. The ship was landing at the Lakehurst Trans-Atlantic Zeppelin Dock when the explosion occurred. Thousands of persons, friends and relatives of passengers included, witnessed the tragedy.
Zobrazení: 0