‚Mary Celeste‘ byla nalezena nedotčená, ale opuštěná

7. listopadu 1872 vyplula Mary Celeste z New Yorku a zamířila do italského Janova s kapitánem Benjaminem Spoonerem Briggsem, jeho manželkou Sarah, jejich dvouletou dcerou Sophií a osmi členy posádky.

4. prosince našel kapitán David Morehouse z Dei Gratia loď Mary Celeste unášenou 400 mil od Azor, při plné plachtě s věcmi posádky stále v jejich ubikacích. Když posádka Dei Gratia nastoupila na prázdnou loď, zjistila, že zásoby jídla a vody na půl roku jsou nedotčené, stejně jako náklad 1701 barelů průmyslového alkoholu.

Záchranný člun však chyběl, jedno z čerpadel bylo rozebráno a na dně lodi bylo více než tři stopy mořské vody. Nikdo nikdy nehlásil, že by někoho z členů posádky znovu viděl.

Existuje mnoho teorií o tom, co se Mary Celeste stalo, od mořských příšer a pirátů po vzpouru, výbuch alkoholu nebo jen špatné počasí. Ačkoli historici stále hledají odpovědi, toto je jedna historická záhada, která pravděpodobně zůstane nevyřešena.

https://www.ranker.com/list/eerie-history/katherine-walker?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20230610&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342
Zobrazení: 0