Flogging Molly

je americká irská punková kapela, která mísí tradiční irskou hudbu s punk rockem. Vznikla v roce 1997 v Los Angeles, Kalifornie, USA.

Flogging Molly je považována za jednu z nejvlivnějších a nejrespektovanějších skupin v irském punkovém žánru.

Flogging Molly, kterou založil v Los Angeles v roce 1997 irský expat Dave King (narozen v Dublinu), má své začátky v místním baru, který také inspiroval její jméno, s názvem Molly Malone, kde kapela hrála, rostla a vytvořila model pro svůj úspěch. Podle členů Flogging Molly nebyla od zvuku kapely žádná očekávání. Noc, co noc se hrálo v plném sále v Molly Malone, zvuk se přirozeně vyvíjel. Tradiční keltské nástroje jako housle, mandolína a akordeon se dokonale snoubily se zkreslenými kytarami a údernými bicími. Vědomě, aniž by se o to pokoušela, Flogging Molly spojila hudbu Davea Kinga z dětství v Dublinu s hudbou jeho dospělého života v L.A. Kdyby to nemělo mandolínu, akordeon, housle a flétny, byl by to punk rock. Kdyby to nemělo kytaru, basu a bicí, byla by to tradiční irská hudba. Se zvukem ukotveným v tak rozmanitých vlivech a se členy kapely ve věku mezi 20 a 40 lety – rozhodně ne-MTV kombinace – Flogging Molly nebyl přijat hudebním průmyslem. Kapela prostě neodpovídá všem zažitým představám o tom, co představuje „úspěšná kapela“. Flogging Molly se od toho nenechala odradit a přijala filozofii DIY (udělej si sám). Jejich neuvěřitelná pracovní morálka a rostoucí fanouškovská základna vedly label Side One Dummy k tomu, aby na kapelu vsadil. V roce 2000 vydal Swagger, obsahující skvosty jako „The Likes of You Again“, „Black Friday Rules“ a „The Worst day since Yesstarday“ – který by později byl součástí Mr. & Paní. Smith (Angelina Jolie/Brad Pitt) – předčí očekávání. V roce 2002 vydal Drunken Lullabies, které zahrnovaly takové okamžité klasiky jako „Rebels of a Sacred Heart“ a smutnou „The Son Never Shines (on Closed Doors).“ Album Within a Mile of Home z roku 2004 opět předvedlo schopnost kapely hrát rock’n’roll.

Předposlední album Flogging Molly, Float, nahrané v Kingově rodném Irsku, nabízí další opakování zvukové evoluce kapely. Vyzrálejší, ale stále si zachovávající bezprostřednost, která charakterizuje jejich práci, Float dosáhli většího přijetí než jakékoli jiné album Flogging Molly. Efektem je symfonické vrstvení zvuku, který má jedinečný rytmický tok, od turbulentního až po truchlivý. Dlouholetí fanoušci i noví objevitelé byli ohromeni. Posledním vydaným albem byla Speed of Darkness.

Flogging Molly není jednoduchá kapela, je to sedmičlenná rodina. Věnují se jeden druhému stejně jako hudbě, kterou tvoří. Není divu, že její rodina – legie věrných fanoušků Flogging Molly – se každým dnem rozrůstá.

https://pt.wikipedia.org/wiki/Flogging_Molly

https://www.floggingmolly.com/ https://www.youtube.com/watch?v=R

Zobrazení: 0