Jeden za všechny…

Nejhloupější věci, kterým věříme o mafii díky filmům

Jim Rowley

4. listopadu 2020

Protože dav tradičně tvoří převážně šedou zónu, pokud budete sledovat dostatek mafiánských filmů a pořadů, můžete si začít myslet, že takto organizovaný zločin skutečně funguje. Například v mnoha filmech jsou rodiny tak bezohledné, že zlikvidují každého, kdo se jim postaví do cesty, bez ohledu na následky. Další příklad: Setkání mezi zločineckými organizacemi vždy zahrnují velké skupiny těžce ozbrojených grázlů, kteří čekají na záminku k zahájení střelby. Také se vždy odehrávají v opuštěném skladišti…

Neměli byste být překvapeni, když zjistíte, že mnoho událostí zobrazených v těchto žánrových filmech je nerealistických. Mnohé z těchto filmů vzniklo ve 20. a 30. letech 20. století a byly přesnější pro gangstery z dob prohibice, ale dnes už neplatí. Jiné scény jsou prostě výsledkem kreativní filmové tvorby. Ať už je důvod jakýkoli, zde jsou některé hloupé scény, kterým věříme díky mafiánským filmům.

Jedním z nejpamátnějších mafiánských momentů v historii filmu je zabití Sonnyho Corleoneho ve filmu Kmotr. Když rozzlobený Sonny vjede svým autem do mýtné budky, vyskočí několik mužů v obleku se samopaly a pokropí jeho auto kulkami.

Zatímco mafiáni z 20. let skutečně používali samopaly Thompson, modernější mafiáni dávali přednost brokovnicím a malorážným pobočním zbraním na blízko. Také by s sebou nevzali celou osádku, protože by to přitahovalo příliš mnoho pozornosti. Podle Franzese by plánování a uskutečnění hitu jako Sonny vyžadovalo „příliš mnoho práce“. Má také 10násobek zbraní, které by mohly přitáhnout lidi ke zločinům, 10násobek potenciálních budoucích informátorů (včetně operátora mýtného) a tak dále.

https://www.ranker.com/list/things-movies-get-wrong-about-the-mafia/jim-rowley?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=&SToverlay=124222a4-f158-4090-9a3d-3479b2c3ec04
Zobrazení: 0