Revoluce jídlem…

Během revoluční války bylo jídlo často středem střetu mezi americkými kolonisty a Brity. Od Boston Tea Party po kávové nepokoje, Američané používali jídlo, aby vyjádřili svůj hněv na Brity. Jiní se zásobili rumem a madeirským vínem, včetně George Washingtona, který si po převzetí kontinentálních sil objednal 1900 lahví vína. Konflikt způsobil nedostatek potravin, se kterým někteří narukovaní muži bojovali jedením neobvyklých jídel. Vojáci smažili mouku smíchanou s vodou, kterou nazývali placka, a jedli nechutná jídla, jako jsou volská játra a ovčí hlava.

Američané používali jídlo k vyhlášení své nezávislosti, odmítali některá jídla spojená s Brity a nahrazovali je domácími alternativami. Místo britského čaje revolucionáři pili čaj z malinových listů. Neobvyklé koloniální americké potraviny jako bobří ocas a úhoří koláč se začaly mísit se známými potravinami. Například nové recepty jako brusinkové koláče a dýňový koláč se staly populárnějšími. Americká revoluce také představila nové lahůdky, jako je zmrzlina, kterou Thomas Jefferson poprvé vyzkoušel ve Francii. Když Otcové zakladatelé nevyprávěli špinavé vtipy nebo nenavštěvovali čtvrti červených luceren, bylo možné je najít, jak jedí a pijí tato jídla.

Krvavý pudink

Američané během revoluce použili každou část svých zvířat, včetně jejich krve. Kuchařka Hannah Glasseové z roku 1805 obsahovala recept na krvavý pudink. Doporučila smíchat kukuřičnou mouku s převařeným mlékem nebo vodou a poté rozmíchat v krvi. Po smíchání doporučil Glasse přidat vepřové sádlo a melasu.

Kuchařům doporučil, aby tento krvavý pudink vařili až sedm hodin, než by ho snědli.

Těsně po skončení americké revoluce odešel Thomas Jefferson do Francie. Zatímco tam, Jefferson možná poprvé ochutnal zmrzlinu. Dezert se stal oblíbeným u otce zakladatele, který zpopularizoval svůj vlastní recept na zmrzlinu.

Jefferson jako prezident podával zmrzlinu nejméně šestkrát. V roce 1802 jeden kongresman z Massachusetts napsal: „Zmrzlina velmi dobrá, kůrka zcela vysušená, rozdrobená na tenké vločky.“ Další host večírku žasl nad „koulemi zmrzlého materiálu uzavřenými [sic] v obalech teplého pečiva, které vykazují zvláštní kontrast, jako by led právě vyndali z pece.“

https://www.ranker.com/list/what-people-ate-during-american-revolution/genevieve-carlton?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=
Zobrazení: 0