Trest

Vražda byla v Británii v 18. století tak běžná, že parlament musel přijít s kreativními tresty

V polovině 18. století bylo vraždění v Británii tak nekontrolovatelné, že parlament potřeboval vytvořit stejně brutální zákon jako odpověď. Někteří říkali, že legislativa je osud horší než smrt. Britský zákon o vraždě z roku 1751 se stal zákonem následujícího roku s cílem terorizovat veřejnost v rozumné faksimile lidské slušnosti.

Zákony a tresty za vraždu byly navrženy nejen k očernění a zahanbení zločinců v tomto životě, ale také v posmrtném životě. I když byli záměrně drakoničtí a pomstychtiví, dokázali pomoci mnoha chirurgům a renesančním umělcům, kteří potřebovali těla pro svůj výzkum. Bylo to také přirozeně děsivé období být únoscem těl. Přesto je důležité porozumět této znepokojivé a děsivé části historie trestu smrti, abychom ji už nikdy nemohli zopakovat.

Cílem aktu bylo přidat k trestu vrahů více „hanebnosti“.

V britské historii byla doba, kdy byla veřejná poprava prakticky každodenní záležitostí. Něco tak jednoduchého, jako je pytláctví ovcí, by vás mohlo dostat na popraviště. S ohledem na to, co kdybyste spáchali závažnější trestný čin? Vstupte do britského zákona o vraždě z roku 1751, který začíná takto:

VZHLEDEM K TOMU, že je v poslední době je častěji páchán strašný zločin vraždy, než tomu bylo dříve… je proto nutné, aby se k trestu smrti, nyní ze zákona uvaleného na ty, kdo budou vinni, přidal ještě nějaký další teror a zvláštní známka urážky.

Jinými slovy, kromě toho, že vás nejen zabili za váš zločin, použili vás jako příklad pro ostatní v procesu…

https://www.ranker.com/list/british-parliament-act-of-1751/rob-chirico?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20230814&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342
Zobrazení: 0