Byli krocani servírováni na první Den díkůvzdání?

Jak se většina amerických dětí učila ve škole, kolonie Pilgrims of Massachusetts v Plymouthu slavila v roce 1621 první slavný svátek Díkuvzdání, třídenní událost, která měla připomínat úspěšnou sklizeň a přežití kolonie po mnoha útrapách.

V závislosti na tom, na jaký zdroj se podíváte, bude to trochu jinak. Někteří historici budou tvrdit, že krůty se na jídelníčku neobjevily a že místo toho si kolonisté a jejich indiánští přátelé pravděpodobně pochutnali na spoustě jiných potravin, včetně jelenů, ryb a samozřejmě zeleniny ze sklizně.

I když neexistují žádné empirické důkazy o tom, že by krocan zdobil první stůl na Den díkůvzdání, zdravý rozum naznačuje, že alespoň jeden krocan mohl být při této příležitosti snězen. Koneckonců, guvernér Plymouthu, William Bradford, v té době zaznamenal v kolonii množství divokých krůt.

Historický záznam také ukazuje, že v rámci přípravy na velkou hostinu vyslal Bradford muže „na lov ptactva“ neboli lov pernaté zvěře, aby dodali na stůl více masa. Bylo by vskutku zvláštní, kdyby alespoň někteří z ptáků, které lovci přivezli, nepocházeli z místní a hojné populace krocanů…

https://www.discovermagazine.com/planet-earth/turkey-trivia-6-fun-facts-about-turkey?utm_source=acs&utm_medium=email&utm_email=davmerta%40seznam.cz&utm_campaign=News0_DSC_231123_000000_0000000000&eid=davmerta%40seznam.cz

První díkůvzdání, Jean Louis Gerome Ferris

Zobrazení: 0