Hitler-dítětem?

Věřte tomu nebo ne, Hitler byl také kdysi dítě. A právě nehoda z dětství v zimě roku 1894 mohla být prvním příkladem zlého nadpřirozeného strážce, který ovlivňoval ostatní, aby ochránil mladého Adolfa.

V lednu toho roku si tehdy pětiletý Adolf Hitler hrál s dalšími dětmi poblíž břehů řeky Inn v německém Pasově. Hitler vyběhl na tenký led řeky, propadl se do mrazivé vody stékající z hor a snažil se udržet na hladině v rychlém a mrazivém proudu.

Pravděpodobně by se tehdy utopil nebo zmrzl, nebýt statečnosti syna hospodáře jeho rodičů, Johanna Kuehbergera. Mladý Johann si všiml malého Adolfa, jak zápasí o život, a ponořil se do řeky, aby mu pomohl. Johann úspěšně vytáhl Adolfa na břeh, čímž mu zachránil život…

Johann byl v té době přibližně ve stejném věku jako Adolf a když vyrostl, stal se uznávaným knězem. Svému nástupci Maxi Tremmelovi řekl, že zachránil Hitlera jako chlapce a pomohl tak zajistit budoucímu nacistickému vůdci nástup k moci.

https://www.ranker.com/list/hitler-coincidences/robert-f-mason?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20240105&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342&user_email=e7ef49fc2942929fc1cc3ae3033a12a5
Zobrazení: 5