Glenn a Williams

Wingmann Johna Glenna v Koreji byl Ted Williams

Když budoucí astronaut a americký senátor John Glenn sloužil během korejské války, byl to jako pilot americkou námořní pěchoty a amerického letectva. Během dvou let odlétal zhruba 150 misí, z nichž několik letěl také Ted Williams, který odešel z Major League Baseball sloužit v Koreji a byl přidělen ke stejné letce jako Glenn v roce 1952. Williams odletěl téměř 40 misí, z nichž asi polovina jako Glennův wingmann.

Glenn a Williams se spřátelili a oba muži se dále chválili. Ve svých pamětech Glenn vzpomínal, když byl Williams zasažen během mise:

Kolem motoru se valil kouř a oheň… jeho rádio bylo vypnuté… podvozek se také nevysunul. Uletěl rychlostí 150 mil za hodinu nebo více, klouzal po ranveji dva tisíce stop, zastavil se, vyskočil z kokpitu a z křídla a rozběhl se… Byl to skvělý pilot a já jsem rád létat s ním.

O Williamsovi Glenn také řekl: „I když oceňuji baseball, Ted pro mě bude vždy bojovým pilotem námořní pěchoty.“

Když se Williams zeptal na službu po boku Glenna, řekl:

John Glenn? Oh… mohl řídit letadlo… Absolutně nebojácný. Nejlepší muž, co jsem kdy viděl. Bylo mi ctí s ním létat.

https://www.ranker.com/list/absurd-us-history-facts/melissa-sartore?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20240204&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342&user_email=e7ef49fc2942929fc1cc3ae3033a12a5
Zobrazení: 3