Pití

Mýtus: Nejlepší – a nejtradičnější – způsob, jak oslavit Cinco de Mayo, je tequila. Obzvláště oblíbeným nápojem na slavnostech jsou margarity.

Realita: V částech Mexika, kde lidé slaví Cinco de Mayo, alkohol se obvykle nepodává. Nápojem zde je ve skutečnosti agua fresca („sladká voda“), která je v Mexiku snadno dostupná a často se prodává u silnic a u pouličních prodejců. Neexistuje žádný recept na agua fresca, protože je to jen směs vody, cukru, limetkové šťávy a oblíbeného ovoce zpracovatele. Ingredience se smíchají, ochladí a podávají s dalším cukrem nebo limetkovou šťávou podle chuti.

Důvod, proč jsou tequila – a pivo – tak integrovány do oslav Cinco de Mayo v USA, souvisí s marketingem než s tradicí. Koncem 20. století společnosti jako Jose Cuervo přeměnily Cinco de Mayo na svátek pití a prodávaly přitom svůj chlast…jinak to asi nelze vyjádřit.

Bary a restaurace podobně pořádají večírky a nabízí nápojové speciality s tequilou. To vše přispělo k dominanci tequilových nápojů, jako jsou margarity, které se objevují na jídelních lístcích a na večírcích pro Cinco de Mayo.

https://www.ranker.com/list/cinco-de-mayo-myths-debunked/melissa-sartore?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20240505&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342&user_email=e7ef49fc2942929fc1cc3ae3033a12a5
Zobrazení: 3