Gun

Hodně se mluví o tom, jak snadné je v Americe sehnat zbraň, ale to neplatí pro jejich dražší druhy. Tyto velmi drahé zbraně vyžadují obrovské sumy peněz kvůli jejich umělecké a historické hodnotě a bývají velmi vyhledávané vážnými sběrateli zbraní.

S některými střelnými zbraněmi na tomto seznamu je nepravděpodobné, že by je někdo mimo nejoddanější sběratele někdy viděl, natož aby dostal příležitost si je koupit. To proto, že mají vážnou historickou hodnotu – jako sedlové pistole, které kdysi patřily George Washingtonovi, později vydražené za téměř 2 miliony dolarů. Jiné, jako proslulé italské zbraně Fabbri, je stále možné zakoupit a mohou vynést tučnou sumu.

Máte některou z těchto zbraní ve své sbírce? Pokud ano, tak doufám, že jsou v dobrém stavu. Vše na tomto seznamu stojí za seriozní peníze – ale čím lépe je o ně pečováno, tím vyšší je jejich hodnota.

Nemělo by být překvapivé, že jste se dozvěděli, že dvojice zbraní prvního prezidenta Spojených států má vysokou cenu. Washington dostal tyto pistole od Marquise de Lafayette, francouzského spojence. Zatímco jejich zdobené rokokové řezby a zlaté vykládání mohly snadno udělat ze zbraní umělecká díla, která nikdy nebyla použita, Washington je ve skutečnosti používal v akci během americké revoluce. Když Washington prošel, zbraně se dostaly k Andrewu Jacksonovi, který si je chvíli ponechal ve své osobní sbírce, než je dal rodině Washingtonových. Během aukce Christie’s v roce 2002 v Americana byly zbraně zakoupeny nadací Richarda Kinga Mellona za 1 986 000 $. Poté nadace darovala pistole historickému místu a muzeu Fort Ligonier.

https://www.ranker.com/list/most-valuable-guns/anna-lindwasser?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20230909&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342
Zobrazení: 0