Jedno výročí

Ruth Ericksonová, zdravotní sestra, pila kávu, když uslyšela řev letadel a pomyslela si: „Muší chlapci“ mají dnes ráno na Ford Island opravdu plno.“ Ale brzy Erickson slyšel erupce a střelbu. Rozběhla se ke dveřím, kde jim přímo nad hlavou letělo letadlo. „Kdybych znala pilota, člověk by skoro viděl jeho rysy kolem jeho brýlí,“ vzpomněla si.

Ericksonova vrchní sestra zvolala: „Dívky, okamžitě se převlečte do uniforem, tohle je ta pravá chvíle!“ Sestry se musely vyhýbat střepinám, aby se dostaly do šatny. Do půl hodiny po začátku útoku začali proudit zranění muži. První Ericksonvé pacient měl krvácející břišní ránu a zahynul na operačním stole.

„Pak sem proudili popálení pacienti,“ vzpomínal Erickson. Muži skákali ze svých lodí do hořícího oleje. Ošetřovatelky se snažili mužům pomoci kúrou kyselinou tříslové a sedativy.

7. prosince 1941 byl „kněz velmi zaneprázdněným mužem,“ řekl Erickson.

https://www.ranker.com/list/firsthand-pearl-harbor-accounts/genevieve-carlton?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=&user_email=12a6d4d069cd56cfddaa391c24eb7042
Zobrazení: 0