Chudoba a životopis, aneb ta vděčnost…

Ulysses S. Grant je nejvíce známý jako 18. prezident USA a velitel armády Unie během občanské války. Koncem 60. let 19. století stál v čele rekonstrukce státu a byl silným zastáncem občanských práv. Grant chtěl přinést usmíření odděleným státům a také chránit černošské Američany, kteří byli osvobozeni.

Grant se narodil jako Jesse Grant, ale když navštěvoval americkou vojenskou akademii ve West Pointu, jeden kongresman si spletl jeho jméno s Ulysses a Jesse ho neopravil a toto  jméno začal používat. Sloužil v mexicko-americké válce, než rezignoval na svůj post a začal žít jako civilista. O několik let později se přihlásil jako plukovník na začátku občanských nepokojů v Americe a později toho léta byl jmenován generálem.

Grant byl po úspěchu armády Unie národním hrdinou a později byl zvolen jako republikánský kandidát na prezidenta proti Schuyler Colfaxovi. Grant získal více než 52 % hlasů a ve 46 letech se stal nejmladším americkým prezidentem, který do té době sloužil.

Krátce před smrtí Grant dokončil psaní svých pamětí. Peníze z licenčních poplatků zachránily jeho manželku Julii před chudobou.

https://www.ranker.com/list/last-known-photos-of-historical-figures/cleo-egnal?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=20240420&lctg=63d42c3fed89aa06f50c2342&user_email=e7ef49fc2942929fc1cc3ae3033a12a5
Zobrazení: 4