Horníci

Na přelomu 20. století ve Spojených státech evropští přistěhovalci houfně přicházeli do uhelných polí v Appalachii. Tuto skutečnost potvrzují historické snímky. Když dorazili – s příslibem stálé práce – mnozí vstoupili do cyklů a omezení typického města Appalačské uhelné společnosti. Podobný životní styl a pracovní podmínky byly také v anglických a velšských dolech. Pro mnohé z těchto horníků z přelomu století a jejich rodiny byl jistě život těžký a příběhy o katastrofách při těžbě uhlí v důsledku nebezpečných pracovních podmínek se množí. A vzhledem k nedostatku zákonů o dětské práci obrázky dětských horníků ilustrují, že život nebyl náročný jen pro rodinné patriarchy, pokud jde o práci v dolech.

Nicméně, jako u většiny věcí v životě, existence také nebyla jen nahoru a dolů z důlní šachty. Jak ukazují tyto staré fotografie uhelných horníků, rodina a komunita učinily život dole ve sloji a v uhelném městě bohatým, téměř zapomenutým způsobem existence. Tento seznam představuje horníky ve všech fázích procesu těžby uhlí – od unavených, ale usměvavých horníků a jejich dětí v dolinách Západní Virginie až po hrdé ukrajinské horníky.

https://www.ranker.com/list/vintage-coal-miner-photos/rylee_en?utm_source=newsletters&utm_medium=weirdhistory&utm_campaign=wh_active&utm_content=%7Bdate%28%27yyyyMMdd%27%29%7D&lctg=&user_email=12a6d4d069cd56cfddaa391c24eb7042
Zobrazení: 0